Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

FFS2Play – En ypperlig multiplayer upplevelse simulatorer emellan!

Folk har säkert funderat på hur och var man börjar sin multiplayer upplevelse, då blir man oftast refererad till alla de enorma nätverk där likväl ATC erbjuds så som VATSIM och IVAO. Nackdelen med dessa dock blir snabbt uppenbar då en inser att de modeller man ser och uppkopplingen mellan de som flyger är hackigt; för att råda bot på problematiken finns ett verktyg FFS2Play skapat en rad fulla franskmän. Anledning till att jag säger att de måste ha varit fulla är för att webplatsen man registrerar på är allting annat än tydlig… samt på franska. Jajamensan, vill du regga upp dig för att använda dig av verktyget så är det lika bra att fräscha upp din kunskap om franska… eller göra som oss vanliga dödliga som använder sig av google translate på sidan istället!

Installation

• Gå till följande sida och registrera ditt account. https://ffs2play.fr/wp-signup.php
  • Kolla mailet (ja, inklusive skräpposten!) efter någon aktiveringslänk. Klicka på den och så kommer ett nytt account login info uppenbaras enligt bilden nedan. Spara lösenordet och användarnamnet du använde när du registrerade dig, det är detta lösenord du kommer använda på webbplatsen samt i klienten när det väl är dags att ansluta!
Det röda området är det lösenord du har fått! Spara den!
  • Gå till https://ffs2play.fr/fr/ och ladda ned både klienter (beroende på OS) och pluginet till simulatorn ifall x-plane används
De nedladdningar som skall göras
  • Installera klient programmet
  • Ifall x-plane används så skall du nu extrahera pluginet till ditt X-plane/Resources/plugins folder
Placering av ditt xffs2play plugin
  • Starta klienten och klicka på settings ikonen enligt bilden nedan
  • Skapa en profil där du byter ut ditt Login med ditt användarnamn och lösenord mot dett du har blivit tilldelad i steg 2. Ange https://ffs2play.fr/ som URL
Setup av klienten
  • Klicka på apply och sedan klicka på OK
  • Klicka på tredje ikonen från vänster för att ansluta till servern och klicka på första ikonen för att välja simulatorn. Bekräfta att FFS2Play anger att du är ansluten enligt bilden nedan
Ansluten till server

Nu är installationen klar, det enda du i framtiden kommer behöva göra är att delvis byta server beroende på vilken aktivitet du utövar samt klicka på anslutningsknappen för simulatorn, den andra knappen från vänster – allting annat är bakat och klart!

Val av server

Val av server
I mitt fall valde jag Segelflygsserver markerad i grönt

Ansuta till server

1. Starta din simulator
  2. Ange de plan du vill se i AI menyn ifall det är x-plane som kommer brukas högst upp i flight configuration menyn. Se till att lägga till så många som ni kommer tänkas vara + några till ifall någon bestämmer sig för att flyga i samma område som ni.
  3. Selektera de AI plan du vill se, med andra ord flyger ni med en grupp av Robin plan så se till att du har valt Robin på samtliga AI plan.
  4. Stäng av via plugin admin de plugins som kommer störa FFS2Play anslutningen, exempelvis smartcopilot, joinfs, vatsim plugins, ivao plugins etc.
  5. Efter att du har Spawnat på den rampplats eventuellt bana så skall du öppna FFS2Play klienten och välja andra ikonen från vänster som i sin tur bör lysa grönt för att markera en positiv anslutning. Serverikonen (tredje ikonen från vänster) bör också vara grön.
  6. Grattis du är nu ansluten och det är bara tuta och köra!
  7. För att avsluta så bockar du ut simulatorikonen tills den är grå!

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.