Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Färdplanering med Little Navmap.

Har mer och mer börjat använda Little Navmap tillsammans med min simulator. Ett fantastiskt program där du kan göra en färdplanering för ditt simulatorflygande precis som IRL.

Programmet är helt fristående men via plugin-verktyg integreras det du skapar i Little Navmap till din simulator och efter avslutad flygning får du feedback i programmet i form av en streckad linje som visar exakt hur du flugit både på kartbild, på höjd graf samt en massa data i text och siffror.

Artikeln är riktad i första hand till användare av X-plane på en Windows dator (eftersom det är det jag själv använder) men förfarandet inom programmet är detsamma oavsett vilken simulator eller operativ du använder. Det enda som skiljer är initial installation samt hur du för över filer och integrerar dessa men länkar till information om detta förfarande finns med i artikeln.

Artikeln beskriver installation samt hur du skapar en fullt fungerande flygplanering på bara ett par minuter som du sedan kan föra över direkt till GPS (inkl. autopilot om där finns en sådan) eller AviTab i cockpit och följa. Programmet har dock otaliga möjligheter och funktioner för inställningar och finjustering så vill du kan du spendera hur mycket tid som helst på detta, det är helt upp till dig.

Programmet är gratis! och fungerar i samspel med alla dom vanligaste simulatorer som använder IRL-kartor som grund för flygmiljön (FSX SP2 och senare, X-plane 11/12, MSFS2020, P3D v4 och senare) samt går att installera på datorer med Windows, MacOS eller Linux som operativ.

Attachments

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.