Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

3 Använda flera tangentbord

Efter ett tag ville jag ha fler knappar och vred för att köra flygplanen. Hittade programvaran HIDmacros på siten http://www.hidmacros.eu/ . På siten sägs att HIDMacros is dead. Welcome LuaMacros, men jag har inte kunnat använda LuaMacros på samma sätt som HIDMacros.


Till datorn kan anslutas flera tangentbord och HIDMacros känner skillnad på dem. Hur många vet jag ej men jag har fyra och det går bra. När väl tangentborden är anslutna och programmerade så flytta inte tangentbordens USB anslutning till andra uttag. Risken är då stor att tangentborden då får annat id och då stämmer inte programmeringen. Mer om detta i avsnittet om programering av HidMacros.


Jag använder HIDmacros på min Windows10 64-bit med P3DV4 utan problem. Använder HidMacros även till FS9, FSX och P3DV3 på samma dator som P3DV4. Här blir det lite problem men det går att lösa. HidMacros kan bara använda en inställningsfil. Så för att kunna ha en inställningsfil till varje simulator måste jag ha en HidMacroinstallatin för varje simulator och då vara noggrann att starta rätt HidMacros till resp. simulator.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.